Bilgisayarımızın günlük hayatta çok kullanımı bilgisayarlarımızda fark etmeden kirlilik yaratabilir. Bilgisayar temizliği yaptırmak son derece önemli işlemlerden biridir. Düzenli aralıklarla yapılmayan bilgisayara bakımları, cihazların ömürlerini kısaltır ve donanımların arızalanmasına sebep olur. Bilgisayar Temizliği Nasıl Olmalı hakkında detaylı bir şekilde sizlere bilgi veriyoruz. Ortalama altı aylık periyotlarla dizüstü bilgisayar yada masaüstü bilgisayar olsun, bakım ve temizlikleri yapılması gerekmektedir. Peki bu temizliği nasıl yapmalıyız?
Bilgisayar Temizliği Nasıl Olmalı Neler Yapmalıyız?
Bilgisayarlarımız günlük hayatta olduğu yerlerden kaynaklı birçok toz barındırabiliyor. Bu yüzden iç ve dış olarak fazla tozlanan bilgisayarlarımız düzenli olarak temizlenmediği zaman daha az bir ömrü kalıyor. Bilgisayarlarımızın temizliğini düzenli periyodlar halinde yaptırmamız bize uzun ömürlü bir kullanım sağlayacaktır. Peki bizler bu temizliği nasıl yapmalıyız?
Bilgisayarımızın dış yüzünü temizlemek istiyorsak, bilgisayarımızın dış yüzü üç kısma ayrılır. Ekran temizleme, klavye temizleme, dış yüzey temizleme. Ekran temizleme işleminde mikrofiber bez yardımı ile bilgisayar ekranına bastırmadan tozu alınız. Daha sonrasında temiz bir sünger yardımı ile süngeri ıslatıp çok az nemli kalacak şekilde sıkın. Nemli sünger ile ekran üzerinde bulunan lekeleri hafif bastırarak çıkarın. Lekeleri çıkardıktan sonra mikrofiber bir bez ile ekranı güzelce kurulayın. Ekranda oluşabilecek çizgilerden kaynaklı ekranı dairesel olarak kurulayın ve bilgisayarınızın ekran temizlemesi bitmiş oluyor.
Bilgisayar Temizliği Nasıl Olmalı ekranını temizlerken ekranınıza kimyasal herhangi bir madde değdirmeyiniz. Fakat lekeler oldukça zor çıkıyorsa saf suyun içine biraz sabun damlatabilirsiniz. Bir diğer dikkat edilmesi gereken ise süngerin gerçekten nemli olmasıdır. Islak kalan sünger bilgisayarınıza değdiği zaman herhangi bir donanıma sıvı gelmesi durumunda bilgisayarınıza hasar verebilir.
Bir diğer Bilgisayar Temizliği Nasıl Olmalı hakkında gereken ise klavye temizliğidir. İlk önce laptopunuzu ters çevirin ve klavye bölümünü sallayarak içinde bulunan kırıntıları biraz da olsa çıkarın. Daha sonra çıkmayan kırıntılar içinde güç durumu en alt düzeyde olan elektrikli bir süpürge yardımı ile klavye üzerinde ki diğer parçaları temizleyin ve klavye üzerinde olan lekeleri bir silgi yardımı ile silin. Geri kalan dar alanları kuru pamuklu çubuk ile temizleyin. En son olarak hafif nemli mikrofiber bez ile klavyenin genelini silin ve işleminiz tamamdır.
En son işlem ise laptopunuzun dış yüzeyini temizlemektir. Buna başlamadan önce su, sabun ve alkolden oluşan bir solüsyon hazırlayarak temiz bir sünger yardımı ile hafif nemli kalacak şekilde laptopunuzun dış kısmını bastırmadan silin. Laptopunuzda oluşan farkı girintiler ve çıkıntılar için biraz alkollü pamuklu çubuk kullanabilirsiniz. Eğer çıkmayan lekeler varsa kürdanla hafifçe çıkarabilirsiniz. Fakat dikkatli olun çizmeyiniz. USB, SD kart, HDIM ve şarj yuvası için hafif hava vererek temizleyebilirsiniz. En son adım olarak da kuru mikrofiber bir bez ile tüm laptopun dış yüzeyini dairesel hareketler ile temizleyiniz. Ve bilgisayar temizleme işleminiz tamamdır.
Yukarıda anlatılanlar bilgisayarın dış kısmını kapsayan temizlemelerdi. Bilgisayar Temizliği Nasıl Olmalı iç kısmı ise bir teknik servisi yardımı ile daha güvenli olacaktır. Daha fazla bilgi için WEB sitemizde bulunan blog yazılarımızdan ve iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.